Kelloseppä

Kellosepäksi opiskeleminen vaatii opiskelijalta pitkäjännitteisyyttä ja kokonaisvaltaista paneutumista opintoihin. Kellosepäksi valmistunut on kelloalan huippuammattilainen, joka pystyy korjaamaan eri tyyppisiä kelloja. Hän pystyy valmistamaan niihin sadasosamillimetrin tarkkoja osia sekä koneellisesti että käsityönä. Tai rakentamaan itse suunnittelemiaan mekaanisia kelloja.

Kelloseppäkoulusta valmistuneita kelloseppiä työskentelee kellojen korjaus- ja myyntitehtävissä alan vähittäismyymälöissä sekä erillisissä kelloalan huoltoliikkeissä Suomessa ja ulkomailla. Joillakin Kelloseppäkoulusta valmistuneilla kellosepillä on omat ateljeet, joissa he suunnittelevat ja valmistavat uniikkikelloja tai pieniä rannekellosarjoja.

Kellosepän tarkkuustyön taitoja ja hänen ongelmanratkaisun ja soveltamisen kykyään voidaan hyödyntää myös muiden vaativien tekniikan alojen erikoistehtävissä.

Kokemuksia

Leea
Onneksi minusta ei tullut käsityönopettajaa, vaikka yritin. Tämä on minun alaani! Olin kolmannen luokan työharjoittelussa Irlannissa ja olisivat ottaneet minut sinne töihinkin valmistuttuani, mutta en halunnut vielä lähteä ulkomaille, totesi kelloseppä Leea.

Eric
Millaistako on opiskella Kelloseppäkoulussa? Aivan mahtavaa, sanoi visualistiksi tunnustautunut kelloseppä Eric. Hän mietti hetken, levitti sitten kätensä ja väläytti leveän hymyn.

Ville
Koulussa voi suorittaa molempien linjojen tutkinnon. Se antaa vahvan ja monipuolisen koulutuksen. Esimerkiksi jos tähtää kelloalalle ja valmistuksen pariin, eikä sen lähemmäs kuin huipulle, totesi kelloseppä ja mikromekaanikko Ville.

< Hae Kelloseppäkouluun
< Kelloseppä